המחקר הנוכחי העריך את הקשר שבין צריכת מוצרי חלב לבין הסיכון לשבריריות (frailty) בקרב קשישים המתגוררים בקהילה.
עוד בעניין דומה
בוצע מחקר עקבה פרוספקטיבי אשר כלל את עקבת המחקר Study on Nutrition and Cardiovascular Risk, שנערך בספרד. במחקר השתתפו 1,871 מבוגרים בגילאי 60 ומעלה המתגוררים בקהילה, אשר היו ללא שבריריות בקו הבסיס.
צריכת המזון של המשתתפים הוערכה משנת 2008 ועד 2010 על ידי תיעוד מקיף של ההיסטוריה התזונתית. המשתתפים נבדקו שוב בשנת 2012 כדי להעריך שבריריות, אשר הוגדרה כמענה על שלושה עד חמישה קריטריונים לפי Fried criteria (עייפות וקושי במאמץ, חולשה גופנית, פעילות גופנית ירודה, הליכה אטית ואובדן משקל לא מכוון).
במהלך תקופת המעקב, אובחנו 134 מקרים חדשים של שבריריות. תועדה היארעות נמוכה יותר של שבריריות בקרב משתתפים שצרכו שבע מנות או יותר של חלב רזה ויוגורט דל שומן (יחס סיכויים, ORי: 0.52), בהשוואה למשתתפים שצרכו פחות ממנה אחת בשבוע.
בפרט, משתתפים שצרכו שבע מנות או יותר של חלב רזה ויוגורט דל שומן היו בסיכון נמוך יותר להליכה אטית (OR: 0.64) ולירידה לא מכוונת במשקל (ORי: 0.54). לא נמצא קשר בין שבריריות לבין צריכת שבע מנות או יותר של חלב מלא ויוגרט שאינו דל שומן (OR: 1.53) או גבינות (OR: 0.91).
צריכה גבוהה של חלב רזה ויוגורט דל שומן נקשרה עם סיכון נמוך לשבריריות, בעיקר להליכה אטית וירידה לא מכוונת במשקל. ההמלצות העדכניות למניעת שבריריות כוללות תוספי חלבון, ולמרות שיש צורך במחקר ניסוני בתחום זה, החוקרים ממליצים על הגברת צריכת חלב רזה ויוגורט דל שומן למניעת שבריריות בקשישים.